Uhapšena dvojica otmičara Jelavića

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dvojica otmičara Jelavića

Hrvatska policija zasad ne želi potvrditi niti demantirati informaciju prema kojoj su danas uhapšene dvije osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u otmici Ante Jelavića.

Kako javlja Jutarnji list, tijekom istrage policija je uhitila jednu osobu, a navodno se radi o bivšem pripadniku nekadašnje Kažnjeničke bojne, postrojbe kojom je tijekom rata u BiH zapovijedao Mladen Naletilić Tuta koji je u Haagu osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv bošnjačkih civila u Hercegovini.

Prema drugim pak informacijama, osumnjičenik je uhapšen na području BiH te je otprije poznat tamošnjoj policiji s kojom je navodno imao posla zbog raznih kaznenih djela.

Policija u BiH također šuti, jer je akcija otkrivanja identiteta otmičara i nalogodavaca u punom jeku te u njoj zajednički rade policije Hrvatske i BiH. Neslužbeno se doznaje kako je danas uhićena i druga osoba povezana s otmicom Ante Jelavića.

U policijskom saopćenju u petak ujuttro o hapšenju navodnog otmičara nema ni riječi. Također u policiji nisu komentirali Jelavićevu izjavu da su njegovi otmičari pripadnici jednog dijela zagrebačkog kriminalnog miljea.

Otprilike 26 sati nakon što je nestao u Zagrebu, bivši predsjednik HDZ-a BiH Ante Jelavić, ponovno je slobodan čovjek i trenutno jedna od medijski najeksponiranijih osoba u Hrvatskoj.

Do srijede poslijepodne praktički nitko nije niti razmišljao o njemu, a kamoli da bi se znalo gdje se Jelavić nalazi i kako izgleda. Znalo se samo da ga vlasti u BiH žele procesuirati zbog slučaja Hercegovačka banka u kojem je optužen za pronevjeru novca. Šture informacije o slučaju su stizale "na kapaljku", a tako je ostalo i nakon što se Jelavić vratio u sigurnost svog doma.

Međutim, nakon što je u srijedu kasno poslijepodne otet u Zagrebu, Jelavića su otmičari prebacili u Bosnu i Hercegovinu odakle je sam uspio pobjeći i vratiti se u Hrvatsku.

Jučer ujutro policija je bila "zakopčana do grla" te je jedva potvrdila informaciju da je Jelavić otet. Kasnije tokom dana pojavila se informacija o navodnoj otkupnini od milion eura koji su telefonskim putem zatražili navodni otmičari iz Sarajeva.

Upitan o slučaju otmice Ante Jelavića, Mesić danas nije komentirao konkretan slučaj već je samo rekao da bi bilo dobro da Hrvatska dobije međunarodni sporazum s BiH prema kojem bi se ljude s dvojnim državljanstvom moralo izručivati onoj zemlji u kojoj ih se sumnjiči ili u kojima protiv njih postoje presude za kazneno djelo.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije