Uhapšen zbog prijetnji da će srušiti brane u Holandiji

Radiosarajevo.ba
Uhapšen zbog prijetnji da će srušiti brane u Holandiji

Miroljub Petrović
(47) iz Beograda, autor video poruke u kojoj prijeti da će srušiti branu na sjeveru Holandije ukoliko iz zatvora u Ševeningenu ne budu pušteni haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj uhapšen je jutros u akciji SBPOK, objavio je Blic.rs.

Istraga zbog snimka 'rušiti brane za srpske junake'

Petrović je uhapšen u akciji, koja je pokrenuta na osnovu molbe holandskih vlasti, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Osumnjičeni se tereti za ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Petrović je javnosti postao poznat sredinom prošlog mjeseca kada su se na kanalu Youtube pojavile njegove dvije video poruke u kojima prijeti granatiranjem dina na holandskim branama.



Iako je za medije Petrović tvrdio da je u pitanju bila šala, holandska Nacionalna služba za borbu protiv terorizma protiv njega je pokrenula istragu.

Petrović je poznat i po tome što je u Srbiji osnovao nekoliko fakulteta koji nemaju akreditaciju, a koji svake godine upisuju nekoliko stotina studenata koji im plaćaju između 300 i 1.800 eura po godini.

Opširnije o dr. Miroljubu Petroviću, čiji je lik iskorišten i za naslovnicu albuma 'Mesijanski sindrom' sarajevskog benda Validna legitimacija, pročitajte ovdje: Mesijanski sindrom Miroljuba Petrovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije