Uhapšen odbjegli vođa Zemunskog klana?

Radiosarajevo.ba
Uhapšen odbjegli vođa Zemunskog klana?

Španska policija je, u saradnji sa srbijanskom upravom kriminalističke policije, uhapsila osobu za koju se pretpostavlja da je Luka Bojović, odbjegli vođa Zemunskog klana, saznaju tamošnji mediji.

Bojović ia sebe ima 'bogat' kriminalni dosije: optužen je za više ubistava i pokušaja ubistava, među kojima je i pokušaj likvidacije Andrije Draškovića 2004. godine, zbog čega mu se sudi u odsustvu.

Vođa najmoćnijeg beogradskog kriminalnog klana tereti se za organizciju ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004, pokušaj ubistva Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "Zemunskog klana" nakon ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Podsjetimo, za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna potjernica.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije