Uhapšen novinar zbog lažne vijesti

Radiosarajevo.ba
Uhapšen novinar zbog lažne vijesti

Barska policija uhapsila je novinara radija Korona Dušana Vujovića iz Bara, jer je objavio lažnu vijest o ubistvu koje je navodno počinio serijski ubica.

Policija je saopćila da je Vujović (22) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda. U saopćenju se navodi da je Vujović, objavljujući putem radija lažnu vijest, izazazvao paniku kod građana, prenosi u ponedjeljak Beta.

On je, kako se navodi, u svojstvu voditelja programa na tom radiju, objavio da se "osoba koja je izvršila više krivičnih djela" nalazi u Baru i da je ta osoba počinila "ubistvo devojke u Šušnju".

"S obzirom da se ništa slično na teritoriji Crne Gore nije dogodilo, on je lišen slobode i zadržan", navodi se u saopćenju policije.

Mediji su ranije objavili da je crnogorska policija početkom septembra od kolega iz Srbije dobila operativni podatak da se Sead Šećerović, koji se sumnjiči za seriju napada nožem na području Novog Pazara, nalazi u Crnoj Gori.

Uprava policije do sada nije izdala zvanično saopćenje tim povodom, ali je vijest o opasnom mladiću izazvala paniku posebno u Rožajama gdje se prema prvim informacijama navodno krio.

beta/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije