Uhapšen napadač na crnogorsku novinarku

Radiosarajevo.ba
Uhapšen napadač na crnogorsku novinarku

Policija je uhapsila Ivana Buškovića (29), pod sumnjom da je 7. marta napao novinarku Oliveru Lakić, potvrđeno je crnogorskim Vijestima iz vrha policije. Olivera Lakić prepoznala je Buškovića kao napadača.

OSCE osudio napad na crnogorsku novinarku

U policiji su, kako navode, već nekoliko dana pretpostavljali da je Bušković taj koji je novinarku Vijesti napao prošle srijede, 7. marta, dok je otključavala ulazna vrata podgoričke zgrade u kojoj živi. Bušković je u policiju priveden jutros oko 1.30, a u ranim jutarnjim satima saslušao ga je i tužilac; policija očekuje da će istragom utvrditi šta je motiv napada.

Inače, napadač je Lakićevoj prišao s leđa i na nju nasrnuo pesnicama. Od udaraca je Olivera Lakić na trenutak izgubila svijest, a prva joj je pomogla komšinica koja je prije napada na klupi vidjela mladića kako dugo sjedi. Opis osumnjičenog policiji su dali i mladići, koji su sjedjeli u parku, a pored kojih je trčeći projurio napadač.

Olivera Lakić oporavlja se, ali još uvijek nije počela da radi.

Šverc cigaretama, prijetnje, uznemiravanja

Novinarka Lakić u protekloj godini bila je meta prijetnji i uznemiravanja, koje su krenule nakon što je u februaru 2011. pokušala da direktnije stupi u kontakt s predstavnicima famozne fabrike cigareta Tara u Mojkovcu. Nakon serije tekstova o fabrici stigle su prve indirektne, a potom i vrlo otvorene prijetnje na račun novinarke i njene porodice.

Također, u toku je proces protiv dvojice predstavnika firme Montenegro tobacco company, za ugrožavanje sigurnosti ekipi “Vijesti”, a nedavno je Milan Grgurević iz Danilovgrada osuđen na godinu zatvora jer se lažno prijavio da je prijetio novinarki lista.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije