Uhapšen napadač koji je nožem izbo sedam osoba

Radiosarajevo.ba
Uhapšen napadač koji je nožem izbo sedam osoba


Osoba za koju se sumnja da je u novogodišnjoj noći u centru Beograda izbola sedam osoba uhapšena je u subotu, potvrdio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Uhapšeni Marko Kostić sumnjiči se da je u novogodišnjoj proslavi u blizini Narodnog pozorišta nožem povrijedio sedam osoba među kojima su bili dva državljana Tunisa i po jedna osoba iz BiH i Slovenije. Pet lica je nakon uboda nožem operisano u Kliničkom centru Srbije.

Dačić je objavio da je uhapšen Marko Kostić (1989) iz Ćićevca zbog sumnje da je tokom novogodišnje noći sedmoricu muškaraca izbo nožem u centru Beograda.

"On je priznao sve šta je uradio, određeno mu je policijsko zadržavanje. Po njegovim rečima u pitanju je alkohol. Utvrđuju se sve činjenice", izjavio je Dačić i dodao da je policija pronašla i drugo lice koje je bilo s napadačem i najavio da će se utvrditi i njegova odgovornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije