Uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu: Tereti se da je sudjelovao u više ubistava

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu: Tereti se da je sudjelovao u više ubistava
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Interpol Zagreb uhapsio je u petak po srbijanskoj međunarodnoj tjeralici Milovana Zdravkovića, osumnjičenog za sudjelovanje u ubistvima pripadnika suparničkog škaljarskog klana, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Zdravkovića (1979.) je Viši sud u Beogradu gonio zbog neovlaštene trgovine drogom, organiziranog kriminala i teškog ubistva.

"Milovan Zdravković je visoko pozicioniran član organizirane kriminalne grupe Kavači i sve odluke vezane za izvršenja kaznenih djela ove grupe donosio je s Radojem Zvicerom i još nekoliko istaknutih članova", navodi Dačić, piše Blic.rs.

Slučaj "Kovačević" | Bajrović: Christian Schmidt se stavio u službu zvaničnog Zagreba

Slučaj "Kovačević" | Bajrović: Christian Schmidt se stavio u službu zvaničnog Zagreba

Kum Radoja Zvicera

Milovan Zdravković, rođen u Beogradu, u Srbiji je osumnjičen da je kao član kriminalne grupe Radoja Zvicera, Darka Šarića i Veljka Belivuka sudjelovao u planiranju i pripremanju ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koji su ubijeni 19. siječnja 2020. godine u Ateni. Sumnjiči se da je pripremao i planirao i ubojstva Alana Kožara i Damira Hadžića, ubijenih 23. jula iste godine na grčkom otoku Krf.

"Uloga Milovana Zdravkovića ogledala se u financiranju logistike, plaćanja za rentanje stanova, angažovanju osoba za opservaciju, kao i nabavku i transport oružja za izvršenje kaznenog djela.

Također, Milovan Zdravković je s ostalim članovima kriminalne grupe Kavači kupovao opojnu drogu kokain iz Južne Amerike u većim količinama, koja je dalje transportirana i distribuirana u Europi. Milovan Zdravković je, prema operativnim saznanjima, kum Radoja Zvicera", izjavio je Dačić.

Radoje Zvicer jedan je od najutjecajnijih ljudi balkanskog podzemlja, povezan s brojnim ubojstvima, prodajom droge i drugim kaznenim djelima. Također je vođa kavačkog klana.

Povezivan je i s ubistvom Crnogorca Gorana Vlaovića na Zrću. Vlaović je smaknut hicem u potiljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije