Uhapšen Crnogorac koji je državljanina BiH držao kao roba

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšen Crnogorac koji je državljanina BiH držao kao roba
FOTO: Arhiv / Crnogorska policija / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Službenici crnogorske policije uhapsili su u Tivtu lice čiji su inicijali G.S. (40) koji se sumnjiči za krivično djelo trgovina ljudima i držanje državljanina BiH u položaju roba.

"Osoba G.S. sumnjiči se da je državljaninu BiH, prijeteći, zadržavao lične isprave i držao ga u položaju zavisnosti i kontrolisao ga u cilju eksploatacije za rad u jednom ugostiteljskom objektu u Tivtu koji je u vlasništvu G.S.", navodi Uprava policije.

U saopštenju se navodi se da je na početku zaposlenja G.S. doveo u zabludu oštećenog i oduzeo mu pasoš kada je kao razlog za to naveo sačinjavanje ugovora o radu za ovo lice, što nije učinio do dana prijave.

Poznato u kakvom je zdravstvenom stanju ubica iz Sanskog Mosta

Poznato u kakvom je zdravstvenom stanju ubica iz Sanskog Mosta

"G.S. je 3. augusta oko 23.00 sata odveo oštećenog u šumski predio u mjestu Luštica i držeći u rukama podesno sredstvo, uputio mu više riječi prijeteće sadržine po život i tijelo. Tom prilikom mu je oduzeo i ličnu kartu i vozačku dozvolu", navedeno je u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Policija je prikupila obavještenja od više građana, izvršila pretrese na više lokacija i preduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti što je rezultiralo hapšenjem G.S. koji će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

Od izvršioca su oduzeta lična dokumenta na ime oštećenog, koja su mu vraćena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije