Uhapšen član Anonimusa Srbije

Radiosarajevo.ba
Uhapšen član Anonimusa Srbije

Tužilac za visokotehnološki kriminal Srbije Branko Stamenković izjavio je u četvrtak uveče da je uhapšena jedna osoba inicijala G.V., zbog sumnje da je u toku dana pokušala da upadne na nekoliko sajtova državnih institucija, prenose srbijanski mediji.

Radi se, naime, o jednom od članova srbijanske ćelije hakerske grupe Anonimusi, koji su i u jutarnjim satima oborili sajt Ministarstva pravde Srbije i ostavili poruku kojom su pozvali na građanski bunt.

Stamenković je agenciji Beta rekao da su, nakon obaranja sajtova državnih organa, u saradnji Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Odeljenja policije za tu oblast, identifikovani članovi grupe Anonimusi Srbija.

"Pretreseni su stanovi i prostorije na određenim adresama, uhapšena je jedna osoba te pronađeni obimni dokazi koji ukazuju, kako na odgovornost te osobe, tako i na postojanje krivičnog djela sabotaže", precizirao je Stamenković, te dodao da se očekuje saslušanje osumnjičenog u policiji i da će tužilaštvo predložiti zadržavanje uhapšenog do sprovođenja kod istražnog sudije.

Stemenković nije želio otkrit više detalja, kako ne bi bila ugrožena akcija koja je još uvijek u toku, a dodao je samo to da se radi o punoljetnim izvršiocima ovog krivičnog djela.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije