Uhapšen bivši šef krim policije: Najjezivije su optužbe za poticanje na likvidaciju

Radiosarajevo.ba
Uhapšen bivši šef krim policije: Najjezivije su optužbe za poticanje na likvidaciju
Foto: Glas Istre / Željko Kruneš

U istražnom zatvoru u Puli od prošle je sedmice Željko Kruneš (51), bivši načelnik krim-policije Policijske uprave Primorsko-goranske, protiv kojeg Državno odvjetništvo u Puli provodi istragu zbog sumnje da je počinio kaznena djela poticanja na teško ubistvo, sprečavanje dokazivanja te oštećenje tuđe stvari.

Sumnja se da je Kruneš tokom juna 2015. godine u Rijeci nagovarao jednu osobu da počini ubistvo, ali ta osoba nije to učinila.

Istražuje se i sumnja da je, s ciljem da je navede na davanje lažnog iskaza i da spriječi i oteža dokazivanje u ranijem kaznenom postupku, prijetio jednoj svjedokinji pa ona zbog toga na dokaznom ročištu kod sudije istrage nije iskazivala o svojim saznanjima o kaznenim djelima za koje je bio terećen, piše Glas Istre.

U saopćenju pulskog odvjetništva, objavljenom na stranici DORH-a, navodi se da je Kruneš osumnjičen i da je 15. aprila 2018. u Rijeci s nakanom da iz osvete ošteti automobil koji je koristila hrvatska državljanka (rođena 1971.), prednjim dijelom službenog vozila udario u prednji dio parkiranog automobila te žene, oštetivši i njezino i službeno vozilo MUP-a.

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela, sutkinja istrage Županijskog suda u Puli je na prijedlog pulskog državnog odvjetništva Krunešu odredila zadržavanje u istražnom zatvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije