Uhapšen bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije

Anadolija
Uhapšen bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije
Bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije (VJ), državljanin Srbije Radovan Aleksić uhapšen je danas zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora u Podgorici Predraga Šukovića.

Aleksić je uhapšen na graničnom prelazu iz Crne Gore ka Srbiji - Dobrakovo, a za njim je bila raspisana lokalna potjernica.

"On će, nakon što je na graničnom prelazu Dobrakovo zadržan, a potom i uhapšen, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja. Tokom postupka, ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti Aleksića i potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja", saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Radovan Aleksić bio je potpukovnik Vojske Jugoslavije devedesetih godina.

Bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković ranjen je 11. jula u centru Podgorice, kada mu je napadač prišao s leđa i ispalio tri hica u noge. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije