Ugroženim stanovnicima iz Albanije ponuđen smještaj u Prizrenu

Radiosarajevo.ba
Ugroženim stanovnicima iz Albanije ponuđen smještaj u Prizrenu
Foto: Durreslajm / Drač

Njemačka Ambasada na Kosovu i Vlada Kosova saopćili su da će Park za trening i inovacije u Prizrenu, kao privremeni smještaj biti na raspolaganju svim ljudima koji su pogođeni tragičnim zemljotresom u Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz njemačke ambasade dostavljenom medijima, navodi se da je Republika Kosovo u saradnji sa Njemačkom Ambasadom u Prištini, GIZ-om Kosovo i opštinom Prizren, preduzela sve potrebne pripreme za prijem, zdravstvenu njegu i snadbijevanje ugroženih unutar Parka za treninge i inovacije.

“Do 800 kreveta i prostorija za boravak stoje na raspolaganju osobama koje su pogođene katastrofalnim zemljotresom”, navodi se u saopćenju.

Ističe se da je Vlada Kosova momentalno stupila u kontakt sa vlastima u Albaniji kako bi se preduzeli koraci na implementaciji ove odluke.

Park za trening i inovacije formiran je u vojnom kampu KFOR-a u kome su do prošle godine bili smešteni njemački vojnici i u koji je njemačka vlada tokom korišćenja investirala više od 41 milion eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije