Uginuo je Thor, potražni pas HGSS-a i heroj zemljotresa u Petrinji koji je jednoj ženi spasio život

1
Radiosarajevo.ba
Uginuo je Thor, potražni pas HGSS-a i heroj zemljotresa u Petrinji koji je jednoj ženi spasio život
Foto: HGSS / Thor - potražni pas HGSS-a

Uginuo je australski ovčar Thor, potražni pas HGSS-a Karlovac, javili su HGSS-ovci tužnu vijest "s tugom i poštovanjem".

"Thor i njegov vodič Dubravko Butala bili su uigran potražni tim, uvijek spremni odgovoriti na poziv u pomoć i posvetiti se zadatku spašavanja života. Thor je, sa svojom nepokolebljivom hrabrošću i predanošću, odradio svoj zadatak do samog kraja.

Učestvovao je u brojnim potragama i spašavanjima, a posebno se istaknuo tijekom potresa u Petrinji, gdje je svojim neumornim radom pomogao u pronalasku i spašavanju unesrećenih", kažu u HGSS-u.

Evo koliko je u septembru iznosila sindikalna potrošačka korpa

Evo koliko je u septembru iznosila sindikalna potrošačka korpa

"Neka te prate mirne staze i topli povjetarac, tvoje šape su našle svoj zasluženi odmor", riječi su s kojima su ispratili odanog prijatelja i kolegu na kojeg su uvijek mogli računati.

Thor je na dan velikog Petrinjskog potresa dobio zadatak pretraživati ruševine u Majskim Poljanama kraj Gline. Tada je pronašao beživotna tijela trojice muškaraca, ali i ženu kojoj je spasio život.

S tugom i poštovanjem obavještavamo da je danas uginuo Thor, potražni pas HGSS stanice Karlovac. Thor i njegov vodič...

Posted by HGSS Stanica Karlovac on Sunday, October 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije