Udovica Bandića: 'Režije su 6000, a Milanova penzija 6800 kn. Od čega ću živjeti?'

2
Radiosarajevo.ba
Udovica Bandića: 'Režije su 6000, a Milanova penzija 6800 kn. Od čega ću živjeti?'
Foto: Jutarnji list /Wikipedia / Vesna i Milan Bandić

Vesna Bandić, udovica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je preminuo prije 10 mjeseci, požalila se na težak život i besparicu.

„Ostat ću bez svega. Režije su mi 6.000 kuna (1.568 KM), a Milanova mirovina 6800 kuna (1.777 KM. Od čega ću živjeti“, rekla je gospođa Bandić u intervjuu za Jutarnji list.

Pokojni zagrebački gradonačelnik umro je u 66. godini.

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Prema službenoj verziji događaja, Bandića je srčan udar pokosio prilikom večernjeg druženja s prijateljima.

U kuloarima su se spominjale i druge verzije, a Vesna Bandić tvrdi da ne zna što je istina.

Ne znam gdje je Milan bio te noći i ne zanima me. Nisam bila ljubomorna žena”, istaknula je Vesna, dodavši kako nikada više neće biti sretna jer je pokojni suprug bio njezina stijena.

Baš sam ga jako voljela”, rekla je Vesna Bandić, otkrivši i neke detalje s početka svoje veze s pokojnim gradonačelnikom Zagreba.

Tako je rekla kako se Bandić već nakon šest mjeseci preselio k njoj i njezinoj baki koja ga je jako zavoljela. Kaže da se nikada nisu svađali niti imali probleme u bračnom odnosu.

Ističe kako Milan Bandić kod kuće nije pričao o poslovnim pothvatima ni svojem poslu.

Vesna Bandić govorila je i o nekretninama u vlasništvu pokojnog supruga. Kazala je kako nikada nije čula za stanove koje je Bandić navodno posjedovao, istaknuvši kako se nisu pojavili u njegovoj ostavini.

Što se tiče vikendice u blizini Samobora i kuće koju je Bandić sagradio u rodnoj Hercegovini, Vesna Bandić strahuje da bi mogla ostati bez tih nekretnina. Izrazila je namjeru da proda vikendicu.

“Nju ćemo prodati za dvije godine. Ali sad se aktualizirao onaj postupak u kojem se traži 17 miliona kuna (4.444.510 KM) za kampanju i ako to uspiju dokazati, uzet će nam Samobor i Hercegovinu. Barem kruži takva priča, da je moguće da nam uzmu nekretnine u Samoboru i Hercegovini”, kazala je Vesna Bandić za Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije