Udarac za Vučića u Skupštini: ‘Napili ste se od sreće kad je ubijen Đinđić‘ (VIDEO)

3
Radiosarajevo.ba
Udarac za Vučića u Skupštini: ‘Napili ste se od sreće kad je ubijen Đinđić‘ (VIDEO)
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Poslanik Demokratske stranke i šef Izvršnog odbora te partije Srđan Milivojević rekao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je njegova kosovska politika odgovorna za to što Srba nema u Uroševcu, Peći i Prizrenu.

On je rekao šefu države da je jednu noć zaspao kao radikal, a da se sutradan probudio kao čovjek koji hoće da bude novi Zoran Đinđić.

"To je onaj za koga ste rekli da ste se napili od sreće kad je ubijen", rekao je Milivojević tokom obraćanja Vučiću.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Aleksandar Vučić sutra dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Aleksandar Vučić sutra dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Milivojević je naveo da je predstavnicima vladajuće koalicije da je njihova politika razlog zašto Srbi danas ne žive u Peći, Uroševcu i Prizrenu.

“Ne bi se svodili na statističku grešku. Vi ste se jedno večer zaspali kao radikali, a sa probudili ste se sa namjerom da budete Zoran Đinđić. To je onaj za koga ste rekli da ste se napili od sreće kad je ubijen. Vaš osnivač stranke je rekao: ‘Ako neko od vas ovih dana vidi Điniđića, neka mu kaže da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom’. Gde vam je taj što je govorio da je Broz imao problema sa nogom? Osamostalio se, dijete prohodalo“, rekao je Milivojević, prenosi nova.rs.

On je rekao da je „Kosovo prohodalo“ zahvaljujući Vučićevoj politici.

„Sad vam je dijete prohodalo. Vreme je, kantar dobacio samo do 120, nema bez Ivice (Ivice Dačića prim. aut) do 126… Možda će Mađari kažu da neće oni to. Možda ćemo na nove izbore, što kažu dobro informisani izvori. Možda Ana Brnabić i ne bude premijer”, rekao je on, da bi potom naprednjaci počeli da urlaju i udaraju po klupama.

Milivojević je nastavio tvrdeći da nikada nije išao u Hrtkovce da broji krvna zrnca građanima, niti je organizovao jezičke patrole po Vojvodini, aludirajući na rane radove šefa poslaničke grupe SNS, Milenka Jovanova.

„Jedan čovjek je živeo na Kosovu i Metohiji i zvao se Oliver Ivanović. Ubijen je. Neko u ovoj sali je rekao da zna ko su njegove ubice i da će biti uskoro poznate. Ja nemam snimke sa naplatne rampe i ne znam kako je stradala Stanika Gligorijević ili Oliver Ivanović“, rekao je on, a potom se osvrnuo i na povike sa galerije od strane predstavnika Srpske liste.

„Nemojte mi dobacivati, molim vas, niste na Pacolijevoj jahti“, rekao je on, a potom pozvao Vučića da zbog „katastrofalne politike na Kosovu podnese ostavku“.

„Vi i ja znamo da ste izbore pokrali u posljednjih 10 godina. Dobijali ste ih zahvaljujući batinašima iz Lučana, zahvaljujući Lukiju iz Pećinaca. Završite školu za košarkaškog trenera. Evo, biće prazna klupa reprezentacije. Podnesite ostavku, to je najbolje i za vas i za Srbiju“, poručio je Milivojević.

Video možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije