Ubistvo u bh. komšiluku: Poštar pronašao tijelo muškarca, uhapšene tri osobe

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo u bh. komšiluku: Poštar pronašao tijelo muškarca, uhapšene tri osobe
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

Muškarac čije je tijelo u utorak, 17. oktobra ujutro, pronađeno u dvorištu zgrade u Osijeku žrtva je nasilnog čina, pokazao je uviđaj, objavilo je osječko županijsko tužilaštvo.

Zbog ubistva su, kako se saznaje, uhapšene tri osobe. Tijelo je, pišu 24sata, pronašao poštar.

Zamjenik županijskog državnog advokata Miroslav Dasović izjavio je novinarima na mjestu događaja u Županijskoj ulici da se sumnja na nasilnu smrt, u vidu krivičnog djela, i da se nastavlja kriminalističko istraživanje.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Uviđaj još traje, prikupljaju se i izuzimaju tragovi koji će biti poslani na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić. Tijelo žrtve prevezeno je na Odjel patologije osječkog KBC-a radi utvrđivanja uzroka i nastanka smrti, kazao je Dasović.

Napominje da identitet žrtve još nije utvrđen, ali se radi o osobi srednje životne dobi. Novinarima nije mogao odgovoriti mogu li dosad pronađeni tragovi nekoga povezati s krivičnim djelom dodavši kako se tragovi i dalje prikupljaju.

Policija je jutros, 17. oktobra, objavila da joj je nešto prije osam sati dojavljeno da se u Županijskoj ulici u Osijeku u dvorištu zgrade nalazi nepoznati muškarac, koji leži i ne daje znakove života. Policajci su žurno izašli na mjesto događaja, gdje je ljekar osječko-baranjskog Zavoda za hitnu medicinu potvrdio smrt muškarca, naveli su u osječko-baranjskoj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije