Ubijen bivši Arkanov tjelohranitelj, Beograd pod blokadom

Radiosarajevo.ba
Ubijen bivši Arkanov tjelohranitelj, Beograd pod blokadom

Beogradska policija pokrenula je akciju "Vihor" u potrazi za ubicama Radeta Rakonjca, nekadašnjeg tjelohranitelja i gardiste Željka Ražnatovića Arkana, ali i bliskog prijatelja Luke Bojovića, javljaju srbijanski mediji.

Rakonjac je preminuo poslije ranjavanja u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu. U pucnjavi, koja se dogodila oko 12 sati, ranjene su još dvije osobe.

U naselju Medaković pronađen je zapaljen automobil marke Alfa Romeo. Prije nego što je automobil zapaljen, iz njega su izašla dva mladića. Sumnja se da je iz tog automobila pucano na Rakonjca.


Policija je postavila vanredne punktove na Glavnoj željezničkoj stanici, Aerodromu Nikola Tesla, kao i na svim izlaznim putevima iz glavnog grada Srbije.

Rakonjac je hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u SDG imao čin pukovnika, a prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću.

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije