Ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić je mesar Dragan Đurić iz Beograda (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ubica petnaestogodišnje Tijane Jurić je mesar Dragan Đurić iz Beograda (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: Kurir

"Policija je uhapsila monstruma koji je počinio ubistvo Tijane Jurić i moj lični osjećaj je taj da mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na konferenciji za štampu u Palati Pravde.

Blic je objavio i njegovu navodnu fotografiju.


"Ubica je Dragan Đurić iz Beograda. On je u Bajmoku kobne večeri kolima udario Tijanu, a kada je zapomagala u pomoć, udarao je. Skinuo je odjeću sa nje, odvezao je na nekoliko kilometara od Sombora i tu je zakopao. Naknadno će biti utvrđeno da li je Tijana silovana", naveo je Stefanović, javljaju srbijanski mediji.

"Ubica se pred hapšenje nalazio u svojoj mesari u Surčinu i ponašao se kao da se ništa nije desilo", naveo je ministar.

Đurić je ispitan i na poligrafu i da je pao te je dodao kako je osumnjičeni imao ranijih prijestupa, ali da se radilo o sitnijim krađama.

"Stajao je pored mjesta gde je zakopao Tijanu i nije pokazivao nikakvo kajanje, zato kažem da se radi o monstrumu. On ima oko dva metra i preko 100 kilograma i takav čovek se iživljavao nad nedužnom djevojčicom", kazao je ministar.

Podsjećamo, policija je u okolini Sombora sinoć pronašla tijelo Tijane Jurić. Otmičar i ubica je sinoć kasno popodne lociran i uhapšen, a tijelo je pronađeno 23 kilometra od mjesta otmice.

Tačnije, pronađeno je na improviziranom smetljištu, odnosno 23 kilometra od mjesta na kojem je oteta u Bajmoku. Pretpostavlja se da je djevojčica ubijena iste noći kada je i oteta.

Nakon vijesti o hapšenju ubice nestale djevojčice, javnost je uznemirena i putem društvenih mreža traže "smrtnu kaznu" za njenog ubicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije