Ubica iz Šibenika pucao sebi u usta, živ prevezen u bolnicu

Fena
Ubica iz Šibenika pucao sebi u usta, živ prevezen u bolnicu
/ Foto: Milan Živković/HRT
Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubojstvo u šibenskom predgrađu Brodarica u Hrvatskoj, uprkos višesatnom pregovaranju, iza ponoći je sebi u usta stavio pištolj te je ispalio metak.

Nakon toga je s povredama u predjelu glave prevezen je u šibensku bolnicu pokazujući znakove života.

"Uprkos višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera, nisu uspjeli. S povredama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života", navodi se u saopćenju Ravnateljstva policije.

Dodaje se i da policijski službenici PU Šibensko-kninske u saradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

Luketa (59) se do tog trenutka nalazio u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u blizini kuće gdje su se ubistva dogodila, zbog čega je policija blokirala sve ulaze u naselje Brodaricu kroz koje prolazi i Jadranska magistrala D8, koja je također bila zatvorena za sav saobraćaj.

Svemu je prethodilo, kako je saopćila policija, da su u 21:18 sati Luketu zatekli naoružanog na jednoj lokaciji na području Šibenika i od tada su ga pokušavali nagovoriti da se preda, pri čemu je on prijetio i samoubistvom.

Prije toga, u srijedu oko 16:35 sati na Brodarici se dogodilo trostruko ubistvo, a nakon zaprimljene dojave o pucnjavi policija je u porodičnoj kući u ulici Gomljanik pronašla dvije mrtve osobe - ženu i muškarca, a nedaleko od kuće u automobilu još jednog mrtvog muškarca.

Luketa je viđen na mjestu događaja i policija je saopćila kako sumnjaju da se s Brodarice udaljio crvenim automobilom Renault Cliom, registracija. To je vozilo tokom dana pronađeno, a na suvozačevom sjedištu pronađeno je i vatreno oružje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije