Ubica iz Lidla plakao na ispitivanju, objavljeni detalji masakra

1
Radiosarajevo.ba
Ubica iz Lidla plakao na ispitivanju, objavljeni detalji masakra
Foto: Dalmacija Danas / Zločin se dogodio 30. novembra prošle godine

Sudija istrage splitskog Kantonalnog suda Vladimir Živaljić je u srijedu iza 21 sat ‘poslao’ u istražni zatvor na splitske Bilice 54-godišnjeg Željka Đekića zvanog Lika koji je 30. novembra u popodnevnim satima u trgovini Lidl na Poljičkoj cesti ubodima nožem ubio svoju deset godina mlađu izvanbračnu partnericu V.P.

Navodno je na ispitivanju na ŽDO-u čak i plakao iako se branio šutnjom, no te njegove suze nisu mu donijele nikakvu sklonost stroge zamjenice Julijane Stipišić koja vodi istragu, piše Slobodna Dalmacija.

20 ubodno-reznih rana

Đekić se tereti za teško ubistvo po dvije osnove i to zbog toga jer je partnericu ubio na okrutan ili podmukao način te zbog toga jer je ubio člana porodice kojeg je već prije zlostavljao.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Dakle, i službeno je potvrđen podatak da je Đekić već prije zlostavljao svoju izvanbračnu družicu, a to su policiji, doznaje se, u svojim iskazima potvrdili kako članovi porodice ubijene te njene radne kolege.

Obdukcija je utvrdila da je ubica zadao čak 20 ubodno-reznih rana zlostavljanoj ženi, a tek su posljednja tri uboda i to u srce i pluća bila kobna. Ta činjenica predstavlja kvalifikatorni oblik okrutnosti kod ubistva jer ukazuje na to da je žrtva određeno vrijeme prije fatalnih povreda patila i fizički i psihički.

Oštrica duga 18 centimetara

Nadalje, istražni zatvor mu je određen zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela koje nadilaze teške okolnosti koje su dio svakog teškog ubistva. Naime, okrutno ju je ubio ispred više zaposlenika i kupaca i to tako što je ušao u trgovinu krijući ispod jakne i hlača nož čija je oštrica duga 18 centimetara.

Prišao je žrtvi s leđa i iznenada ju je brutalno napao, a sve je to izazvalo šok i prestravljenost ostalih zaposlenika i kupaca kao i uznemirenje šire javnosti, javlja Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije