Ubica djevojke skočio kroz prozor suda

Radiosarajevo.ba
Ubica djevojke skočio kroz prozor suda

Aleksandar Š. (23), koji je jučer uhapšen jer je ubio Stelu G. (25) u beogradskom naselju Medaković, skočio je danas sa prozora zgrade suda, saznaje beogradski Blic.

On je uspio da se otme čuvarima i skoči sa drugog sprata gdje se nalazila sudnica.

Aleksandar Š. se trenutno nalazi u Urgentnom centru i ima teže tjelesne povrede. Kako javljaju srbijanske novinske agencije, ljekari se bore za njegov život. Ljekari su na licu mjesta konstatovali tupe povrede glave, sva četiri ekstremiteta i male karlice, ali i stabilne vitalne funkcije.

Prema pisanju Blica, Aleksandar Š. je, vidno potresen, davao iskaz dva i po sata pred istražnim sudijom u Palati pravde, a nakon što je sve priznao, pošao je da potpiše zapisnik, a onda je odjednom istrčao iz sudnice. Iako je čuvar krenuo za njim, uspio je da se baci kroz prozor, navodi list.

On je uhapšen jučer na krovu studentskog doma na Karaburmi, nakon što je prijetio policiji da će skočiti. Ipak, poslije pregovora, odustao je od te namjere. Danas je trebalo da, uz krivičnu prijavu, bude priveden nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Pretpostavlja se da je ljubomora glavni motiv za ubistvo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije