U Zagrebu brutalno pretučen lezbejski par

Radiosarajevo.ba
U Zagrebu brutalno pretučen lezbejski par

Udruga Zagreb Pride danas izvijestila je da su dvije lezbijke 22. juna rano ujutro na zagrebačkoj Trešnjevci bile žrtve brutalnog homofobnog napada nepoznatog nasilnika za kojim se traga, potvrdila je policija.

Napadnute zbog seksualne orijentacije

Iz Zagreb Pridea saopštili su da je nepoznati nasilnik, visok oko 180 centimetara, u dobi od oko 25 godina djevojke napao nešto prije šest sati ujutro.

"Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom! Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit i popalit!", samo su neke od uvreda i pogrda koje je nepoznati muškarac uzvikivao dok je udarcima šakama u glavu tukao dvije djevojke, izvijestio je Zagreb Pride, piše Index.hr.

Kažu da su uznemiravanje, homofobni ispadi i uvrede počeli uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorisale, tražeći samo da ih ostavi na miru, on nije popuštao, nego ih je verbalno zlostavljao i u noćnom autobusu. Pošto su izašle na stanici kod Trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički. Djevojke su uspjele pobjeći, no nasilnik ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti i nastavio ih tući šakama i nogama po glavi i tijelu.

Jedna djevojka pozvala je policiju, a napadač se, vrijeđajući i njih i policiju, udaljio u nepoznatom smjeru. Djevojke su policiji odmah rekle da su napadnute zbog njihove spolne orijentacije.

Teške fizičke ozljede

Iz Zagreb Pridea priopćili su da je jednoj djevojci slomljena vilica, te da ima rasječenu usnicu i potres mozga, a druga ima hematome i modrice po licu. Najavili su da će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda u vezi sa zločinom iz mržnje. Od policije očekuju da pronađe napadača i protiv njega podigne kaznenu prijavu, nikako prekršajnu, a od očevidaca napada da se jave policiji ili izravno njihovoj udruzi, prenosi Fena.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su da su u petak rano ujutro intervenirali zbog napada na dvije djevojke u dobi od 28 i 30 godina, od kojih je jedna državljanka Velike Britanije. Kažu da nemaju podataka o težini njihovih ozljeda jer su nakon napada odbile liječničku pomoć, te da tragaju za nepoznatim napadačem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije