U Vukovaru skinute i razbijene sve ćirilične ploče

Radiosarajevo.ba
U Vukovaru skinute i razbijene sve ćirilične ploče

Nekoliko osoba je uhapšeno, a za drugim počiniocima se traga nakon što su jutros porazbijane gotovo sve ploče s dvojezičnim, ćiriličnim i latiničnim, natpisima u Vukovaru.

Pred zgradom vukovarske policije okupio se veći broj građana u protestu, javio je dopisnik Anadolu Agency.

Jutros su dvije osobe, nakon obilježavanja 23. godišnjice 204. vukovarske brigade, razbili dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje u Vukovaru nakon čega su privedene u stanicu.

Istovremeno su u ostalim dijelovima grada, branitelji okupljeni na obilježavanju godišnjice 204. vukovarske brigade, skinuli dvojezične ploče postavljene u proteklom periodu na zgrade državne i javne uprave te ih odnijeli gradonačelniku Vukovara sa zahtjevom da ih pošalje u Zagreb.

Uhapšeno je ukupno pet osoba, među kojima ima i žena te stopostotni ratni vojni invalid. Tridesetak građana u protestu okupljenih pred policijskom stanicom u Vukovaru traži puštanje petero uhapšenih, a čuva ih interventna policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije