U toku velika potraga: Na Jadranu nestali ribari koji su krenuli u izlov ajkula

2
Radiosarajevo.ba
U toku velika potraga: Na Jadranu nestali ribari koji su krenuli u izlov ajkula
Foto: Canva / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Dvoje ribara iz Umaga zaputilo se u utorak ujutro u izlov morskih pasa, no i dalje se nisu vratili. Za njima je u međuvremenu pokrenuta i potraga, no ona je morala biti obustavljena oko 21 sati zbog nevremena.

Savurdijski ribar Danilo Latin tvrdi za 24sata kako se radi iskusnim ribarima, a u njihovu potragu uključeni su i ribari, policija, Lučka kapetanija.

"Nažalost, moji kolege još nisu pronađeni. I moj sin je plovilom išao tragati za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih valova, potraga je obustavljena te su se teška srca morali vratiti u luku. Ribari, policija, Lučka kapetanija... svi su se uključili u potragu a obaviještena je, po mojim saznanjima i talijanska strana.

Nihad Uk otvorio ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit: Ovo je ključno za uspjeh

Nihad Uk otvorio ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit: Ovo je ključno za uspjeh

Potraga je uključivala i kruženje oko mjesta gdje je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela. Ništa zasad nije pronađeno. U srijedu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sat, zbog valova i nevremena", ispričao je.

Cijelu situaciju potvrdila je i PU istarska.

"Oni su u utorak oko 10:30 zadnji put viđeni. Vremenski uvjeti na moru jučer nisu bili baš idealni, puhala je jaka bura, a najvjerojatnije zbog velikih valova, velike posude s mrežama poremetile su balans plovila i samu ravnotežu ribarice. Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu", izjavio je Latin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije