U toku saslušanje Borisa Tadića

Radiosarajevo.ba
U toku saslušanje Borisa Tadića

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu u toku je saslušanje bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića po tužbi koju je 2004. protiv njega podnio penzionisani načelnik Uprave za bezbjednost Vojske Srbije i Crne Gore Aca Tomić.
Tomić je u tužbi naveo da su ga bivši tuženi funkcioneri neosnovano povezali sa Zemunskim klanom i uhapsili suprotno propisima zbog čega je proveo 100 dana u pritvoru. Penzionisanom generalu je zbog neosnovanog boravka u pritvoru kasnije isplaćeno oko šest miliona dinara odštete.

Poslije saslušanja istražni sudija bi trebalo da odluči da li će pokrenuti istragu protiv Tadića, prenose beogradski mediji, javlja Al Jazeera.

Penzionisani general tereti Tadića da je kao ministar odbrane zloupotrijebio položaj, jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji Sablja. Tomićevom tužbom bili su obuhvaćeni i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlović, šef Biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir Beba Popović i načelnik Generalštaba Branko Krga.

„Međutim, optužbe protiv njih su zastarjele pa bi eventualno mogli da budu pozvani da svjedoče u tom postupku“, rekao je Tomićev advokat Goran Petronijević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije