U toku saslušanje 20 uhapšenih iz Srbije

Anadolija
U toku saslušanje 20 uhapšenih iz Srbije
U Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore traje saslušanje 20 osoba, državljana Srbije, koji su sinoć uhapšeni, a za koje postoji osnov sumnje da su izvršili krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam

Iz Tužilaštva je saopšteno da se osnovano sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem utjecaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

”Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija. Također se sumnja da je plan kriminalne organizacije bilo lišavanje slobode premijera Crne Gore“, saopćeno je iz Tužilaštva.

Navodi se da je organizator grupe, B.D. u subotu, u ranim jutarnjim satima, došao u Crnu Goru sa namjerom dalje realizacije kriminalnog plana i komandovanja naoružanim osobama, u namjeri da zauzmu Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Uprave policije su, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, uhapsili organizatora i članove ove kriminalne organizacije u trenutku kada su krenuli da provjere unaprijed pripremljeno skriveno skladište i dopremljeno oružje i municiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije