U stravičnom udesu poginula dva dječaka starosti pet i osam godina

Radiosarajevo.ba
U stravičnom udesu poginula dva dječaka starosti pet i osam godina
Tri osobe su poginule, među njima dječaci starosti osam i pet godina, a dvije su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 1.30 na autoputu Novi Sad - Subotica.

Kako javlja Blic.rs, oni su stradali na mjestu nesreće.

 

"Nastradala su dvojica dečaka starosti pet i osam godina i muškarac starosti oko 45 godina. Povređena su još dva muškarca, u oba slučaja su u pitanju teške telesne povrede. Jedan muškarac srednjih godina je u besvesnom stanju prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, dok je drugi bio u stabilnom stanju i on je prevezen na hirurgiju Urgentnog centra", rekla je Mirjana Bursać iz Hitne pomoći za 021.rs.

 

Prema njenim riječima, nesreća se dogodila iz pravca Subotice prema Novom Sadu. Na mjestu nesreće intervenirale su dvije ljekarske ekipe, vatrogasci i policija. "Putevi Srbije" su saopćili da je zbog ovog udesa jutros obustavljen saobraćaj na dionici Zmajevo - Novi Sad. Alternativni pravac je petlja Zmajevo - Sirig - Novi Sad.

 

Kako piše Kurir, kamion kojim je upravljao makedonski državljanin D. N. (52), udarilo je pješaka, nakon čega je vozilo kojim je upravljao austrijski državljanin D. A. (38) udarilo u zadnji dio kamiona kojim je upravljao makedonski državljanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije