U srijedu o Šešeljevom zahtjevu za oslobađanje

Radiosarajevo.ba
U srijedu o Šešeljevom zahtjevu za oslobađanje


Pretresno vijeće Haškog tribunala saopštit će sledeće sjednice usmene odluke po zahtjevima za oslobađanje u predmetima protiv predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i nekadašnjih šefova Državne bezbjednosti MUP-a Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića, javila je Srna.

Zahtjevi su predati u skladu sa pravilom 98bis iz Pravilnika o postupku i dokazima, prema kojem optuženi, po završetku dokaznog postupka tužilaštva, mogu da zatraže oslobađanje po jednoj ili više tačaka optužnice.

Odluka o zahtjevu u predmetu Šešelj biće saopštena u srijedu, 4. maja, a u predmetu protiv Stanišića i Simatovića u četvrtak 5. maja.

Šešelja optužnica u 14 tačaka tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja na područjima BiH, Hrvatske i Vojvodine od 1991. do 1993. godine.

Stanišić i Simatović terete se u pet tačaka za zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH i Hrvatskoj od aprila 1991. do decembra 1995. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije