U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine

17
Radiosarajevo.ba
U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinopharm sletio je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Avion je sletio oko 9.50 sati. Dočekali su ga pored Vučića, i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratilsav Gašić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Chen Bo.

"Vakcine su dopremljene u 10 kontejnera, a 125.000 vakcina stane u jedan kontejner", rekao je Vučić na aerodromu.

On je u zahvalio predsjedniku Kine XI Jinpingu ali i ambasadorki Kine na ovom veoma važnom poslu za Srbiju.

On je najavio da će vjerovatno narednih dana primiti upravo kinesku vakcinu kako bi pokazao da je ona bezbjedna za stanovništvo.

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirus Zoran Gojković izjavio je prethodno da bi po dobijanju svih odobrenja od Agencije za lijekove i medicinska sredstva, primjena kineske vakcine u Srbiji mogla početi u nedjelju ili ponedjeljak. Ta vakcina, inače, još nema dozvolu Agencije za lijekove.

Kineska „Sinopharm“ je treća vakcina koja će biti u upotrebi u Srbiji, nakon „Fajzerove“ i ruske „Sputnjik VE“, prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije