U Srbiji za 24 sata registrirano skoro 8 hiljada novozaraženih

2
Radiosarajevo.ba
U Srbiji za 24 sata registrirano skoro 8 hiljada novozaraženih
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U posljednja 24 sata u Srbiji je registrovan zabrinjavajuće veliki broj novozaraženih - 7.723 osobe su testirane pozitivno na PCR testu.

Umrlih je 26, a na respiratorima je 156 pacijenata.

Situacija se dramatično pogoršava, a oboren je jedan "korona rekord", pišu srbijanski mediji - u jednom danu testirano je skoro 28.000 ljudi. Do sada ih je najviše bilo 1. decembra prošle godine - 22.837.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Član Kriznog štaba u ovoj zemlji dr. Predrag Kon ocijenio je da će se ona u Srbiji pogoršavati i da će i u naredne dvije sedmice broj zaraženih biti u porastu, jer se ne preduzimaju delotvorne mjere kako bi se situacija s virusom stabilizovala.

Zebnje građana Srbije su da će vrlo brzo u ovom talasu imati i više od 8.000 obolelih na dnevnom nivou, a to je potvrdio i dr Kon.

"Jedan deo građana poštuje sve mere, ali većina ne, odbija da nosi maske, odbija da se vakciniše, ponašaju se po principu ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", naveo je dr Kon.

Naglasio je da medicinski dio Kriznog štaba već odavno zahtijeva uvođenje COVID propusnica, a, po ko zna koji put, istakao je i značaj vakcinacije.

Rekao je da oni koji sumnjaju u vakcine i odbijaju vakcinaciju vjeruju u izmišljotine, a ne u nauku, kao i da vakcinacija nije zaustavila virus, ali je smanjila smrtne ishode i teške forme bolesti.

"Amerikanci su izračunali da je 11 puta veći rizik da umrete od COVID-a ukoliko niste vakcinisani", rekao je Kon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije