U Srbiji uhapšena kriminalna grupa Kristijana Golubovića (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
U Srbiji uhapšena kriminalna grupa Kristijana Golubovića (VIDEO)

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u nedjelju da će to tužilastvo, pošto budu prikupljeni svi relevantni podaci, donijeti odluku da li će od Višeg tužilaštva u Beogradu peuzeti slučaj Aleksandra Golubovića, čija je kriminalna grupa uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, javila je Fena

Tužilac Radisavljević je novinarima u Specijalnom sudu rekao da je količina droge koja je zaplijenjena kod Golubovića i pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe mala, zbog čega je mišljenja da će taj slučaj biti u nadležnosti Višeg tužilaštva u Beogradu, javio je Tanjug.

Prema Radisavljeviću, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal prati taj slučaj.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) saopćio je u nedjelju da je Aleksandar Golubović, zvani Kristijan, s još šest pripadnika njegove grupe, uhapšen zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Policija je Golubovića, kao i Uroša Vukovića (20), Mirsada Fujaljkića (28), Safeta Ibrovića (38), Milanku Golubović (60) i maloljetnu A. K. uhapsila u subotu, u saradnji s Bezbjednosno-informativnom agencijom i Višim tužilaštvom.

Još jedna osoba, Ferat Skenderovski je uhapšen 13. januara, kada je kod njega pronađeno oko osam grama heroina, poslije čega mu je određen pritvor do 30 dana.

http://www.youtube.com/watch?v=yIFf-W8L_S4


Golubović je, kako piše u saopćenju MUP-a, a prenosi Fena organizovao kriminalnu grupu koja je, na relaciji Novi Pazar - Beograd, raznosila drogu.

Ibrović je preko Fujaljkića jednom nedjeljno slao heroin i paracetamol, koji bi u Beogradu preuzimali Vuković i A. K., a drogu bi prepakivali u manje paketiće u stanu Golubovićeve majke, da bi ih Golubović predavao Skenderovskom radi dalje prodaje.

Precizirano je da su Golubović, Vuković i Fujaljkić, kod koga je pronađeno 25 grama heroina, uhapšeni nakon primopredaje droge ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, a da je Ibrović uhapšen u Novom Pazaru.

Osumnjičene Milanka Golubović i A. K. uhapšene su u iznajmljenom stanu, koji je koristila Golubovićeva majka, gdje je pilikom pretresa pronađeno 100 grama heroina, 100 grama paracetamola, jedna vagica za precizno mjerenje, veći broj mobilnih telefona i jedan pištolj marke "Bereta".

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije