U Srbiji Dan žalosti

Radiosarajevo.ba
U Srbiji Dan žalosti

Osvježeno u 16,00

Zbog tragedije u fabrici municije "Prvi partizan" u Užicu, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, u Srbiji Dan žalosti. U Narodnom pozorištu u Užicu je održana komemoracija poginulima, na kojoj su prisustvovali predsjednik Vlade Mirko Cvetković i ministri unutrašnjih poslova i odbrane Ivica Dačić i Dragan Šutanovac.

Vezano: Eksplozija u užičkoj fabrici municije usmrtila najmanje sedam osoba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je uzrok eksplozije u fabrici municije "Prvi partizan" u Užicu, u kojoj je stradalo sedam radnika, najvjerovatnije, ljudski faktor.

"Najverovatnije je reč o ljudskom faktoru, odnosno o nepoštovanju procedure propisane za mesto na kome se dogodila eksplozija", rekao je Dačić, gostujući u dnevniku Radio-televizije Srbije.

On je istakao da je uzrok smrti radnika, najvjerovatnije, gušenje ugljen-monoksidom, ali da će se uzrok eksplozije i smrti radnika znati danas, kada će biti saopšteni konačni rezultati istrage.

Navodeći da istragu vodi kriminalistička policija MUP-a Srbije, Dačić je istakao da je potpuno otklonjena sumnja da je u pitanju bila diverzija.

On je rekao da je dosadašnja istraga pokazala da je do eksplozije došlo u skladištu baruta, a da su ljudi koji su nastradali bili u drugom dijelu fabrike.

Sedam radnika, od kojih šest žena i jedan muškarac, poginulo u seriji eksplozija u užičkoj fabrici municije "Prvi partizan", a 15- oro je lakše povrijeđeno.

Zbog nesreće u fabrici uhapšeno pet radnika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su pet radnika fabrike "Prvi partizan" iz Užica u okviru istrage o uzroku eksplozije u toj fabrici.

U MUP-u Srbije agenciji Beta je rečeno da su uhapšena četiri muškarca i jedna žena zbog sumnje da su izvršili teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić rekao je agenciji Beta da će istraga o uzrocima eksplozije u fabrici "Prvi partizan" u Užicu biti završena danas poslije 14.00 sati.

"U toku su dodatna vještačenja", rekao je Marić i naveo da je na istražnom sudiji da poslije istrage objavi saopštenje o uzroku eksplozije u fabrici.

rtrs.tv/rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije