U Splitu otete 4 mlade žene: Sve organizirala 71-godišnjakinja

Radiosarajevo.ba
U Splitu otete 4 mlade žene: Sve organizirala 71-godišnjakinja
PrtScr / Ilustracija / Nije prikazan događaj iz teksta

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba u dobi od 21, 22, 24, 25, 44, 61 i 71 godine, od kojih je 44-godišnjakinja policijska službenica, a koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na štetu dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinje i 32-godišnjakinje dana 1. februara na splitskom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 71-godišnjakinja zatražila i angažirala odnosno potakla 24-godišnjakinju da 19-godišnjakinju "zaplaši zbog njenog odlaska od kuće". 

Tada je 24-godišnjakinja angažirala ostale osumnjičene da joj pomognu, te su ih po prethodnom dogovoru protivno njihovoj volji odveli iz stana u Splitu i vozilom odvezli na šire solinsko područje gdje su ih ostavili.

Niko nije ozlijeđen, a protiv navedenih su podnijete odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno se doznaje kako je 71-godišnjakinja baka 19-godišnjakinje koju su otmičari trebali samo zastrašiti da se vrati kući; 44-godišnja policajka nije djelatnica PU splitsko-dalmatinske. Kojoj policijskoj upravi pripada, za sada nije poznato.

U trenutku kad se sve događalo s 19-godišnjakinjom su u stanu bile njene prijateljice - dvije 20-godišnjakinje i 32-godišnjakinja. Otmičari su se zanijeli i sve ih oteli, piše Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije