U Splitu 700 lomova, stonsku sol niko ne traži

Radiosarajevo.ba
U Splitu 700 lomova, stonsku sol niko ne traži

Zamrznute ulice dalmatinskih gradova, pogotovo Splita u kojem je proteklih nekoliko dana zabilježeno više od 700 lomova građana, nespremnost gradskih službi vijesti su koje u riječi i slici proteklih dana pune naslovnice portala, novina i zauzimaju prva mjesta u udarnim emisijama elektronskih medija. (Kerumova sestra o poledici i lomovima u Splitu)

I do s jedne strane iz gradova Splitsko-dalmatinske županije stiže kuknjava o nedostatku industrijske soli s kojom se posipaju ulice, direktor stonske solane Sveto Pejić kaže kako na skladištu ima oko dvije tisuće tona soli namijenjene za posipanje ulica i cesta, ali da ga, izuzev iz Kaštela, nitko nije zvao. A slijedi još jedan ledeni vikend s velikom količinom padalina, objavio je danas hrvatski TPortal.

“Svi trebaju znati znaju za naše zalihe soli. Osim Dubrovačkih cesta, koje su prije sezone kupile 50 tona , nitko drugi se nije javljao. Tek smo prije par dana kontaktirani iz Kaštela koja su zatražila deset tona soli. Pokušavali smo prijašnjih godina nešto raditi na natječajima HAC-a, ali tamo vladaju jaki lobiji i nelojalna konkurencija koja sol uvozi iz afričkih zemalja”, priča Pejić.

Stonska Solana je prije par godina sol davala besplatno, samo pod uslovom da dođu po nju, ali je nisu htjeli uzeti jer je navodno prekrupna i mogla bi ošteti vozila. Sada je njena cijena oko 900 kuna (oko 235 maraka) za tonu.

Istovremeno su Zagrebačke ceste kao pomoć u Dalmaciju poslale pet strojeva za čišćenje snijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije