U Sisku spremni autobusi za evakuaciju

Radiosarajevo.ba
U Sisku spremni autobusi za evakuaciju


Vodeni talas će popodne doći do Siska gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, a pripremljeni su i autobusi za evakuaciju stanovnika ukoliko voda probije nasip koji će biti osiguran sa 50.000 vreća pijeska, pišu Nezavisne.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić hitno se sastao s članovima Štaba zaštite i spašavanja koji su ga obavijestili da je na području grada stanje pod kontrolom, a da su sve službe na terenu. Tokom dana će na najugroženije lokacije biti poslani kamioni s pijeskom i vrećama, gdje će biti podignuti nasipi.

Auto promet Sisak će osigurati autobuse za eventualnu evakuaciju stanovništva, a biće pripremljen i smeštaj u prostorijama osnovne škole, gdje će Crveni krst osigurati deke, hranu i piće.

Vodeni talas, kojeg su prouzrokovale obilne kiše i topljenje snijega, poplavio je u Hrvatskoj mnoge kuće, dvorišta i podrume, rušila su se stabla i aktivirala brojna klizišta i odroni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije