U septembru nastavak gradnje mosta za Pelješac

Radiosarajevo.ba
U septembru nastavak gradnje mosta za Pelješac

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima kako je konačno zatvorena konstrukcija za gradnju Pelješkog mosta, a radovi će biti nastavljeni u septembru 'bez bilo kakvih fešti otvaranja', prenosi Nacional.hr.

Kosor se prisjetila vremena kada je vlada najavila da će se zastati s izgradnjom mosta, zbog krize i nedostatak novca. „Tada smo najavili da ćemo nastaviti s izgradnjom, da tražimo model financiranja ali da ćemo produljiti vrijeme izgradnje, a to smo i učinili“, kazala je premijerka. „Situacija je nešto bolja, sredstva su pronađena, tu je apsolutno sve zatvoreno u Hrvatskim cestama i to je taj model prema kojem će se dalje graditi“, rekla je najavljujući produženje roka i završetka do 2017. godine.

Istom prilikom Kosor je novinarima potvrdila da je dobila poziv za susret sa Angelinom Jolie, ali na Brijune nije otišla zbog posla. 

Ona je jučer „morala rješavati probleme vezane za Spačvu, odnosno za Česmu, kako bi ti ljudi mogli raditi, što je uspješno riješeno“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije