U pucnjavi u Splitu ranjen kriminalac: Policija traga za napadačem, na ulicama duge cijevi i blokade

1
Radiosarajevo.ba
U pucnjavi u Splitu ranjen kriminalac: Policija traga za napadačem, na ulicama duge cijevi i blokade
Foto: Dalmatinski portal / Pucnjava u Splitu

U Splitu je danas, 11. aprila malo prije 16 sati zaprimljena je dojava da je u Ulici Put Skalica došlo do pucnjave.

Jedna osoba je povrijeđena i prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, objavila je policija. U toku je potraga za počiniteljem.

Dalmatinski portal javlja da je propucan poznati splitski kriminalac Josip Čubelić. Navodno je pri svijesti, pomogle su mu doktorica i medicinska sestra iz obližnjeg Doma zdravlja. Sve se odigralo 50 metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kada su djeca išla kući.

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Nedaleko od mjesta na kojem je jučer zapaljen automobil, u nogu je ranjen Josip Čubelić zvani Čuba, policiji dobro poznat Splićanin, koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus, piše Dalmatinski portal.

Kaznu je odslužio, a u posljednje vrijeme policija ga je više puta privodila, radilo se o prekršajima. Čubelića su prije pet godina dovodili u vezu s ranjavanjem mistera turizma Marija Bečića u Srinjinama, no nakon sedam mjeseci istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

[facebook_video]https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=769018301492572&t=0[/facebook_video]

"Mercedes stranih tablica pobjegao"

Žena koja radi u trgovini u blizini mjesta gdje se dogodila pucnjava kaže da je svjedočila događaju.

"Strankinja mi je uletjela u dućan sva uznemirena govoreći što se dogodilo. Vidjela je Mercedes stranih registarskih oznaka koji je vozio stariji čovjek. Nakon pucnja je pobjegao, srećom, strankinja je zapamtila tablice koje sam zapisala. Strah me", priča djelatnica iz trgovine. I drugi svjedoci kažu da su vidjeli bijeli Mercedes kako odlazi s mjesta pucnjave.

Duge cijevi na cestama, policija češlja vozila

Policija je izvijestila kako se u ovim trenucima za počiniteljem još traga. "Sve raspoložive snage su na terenu i tragaju za počiniteljem", potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako javljaju čitatelji, duge cijevi kontroliraju ulaz-izlaz iz Splita te zaustavljaju vozila. "Sve je blokirano - Klis, Solin, Omiš, pregledavaju sva vozila", kažu čitatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije