Poplave na jugu Srbije: Policija spašavala ljude i imovinu, evakuirane 34 osobe

0
Radiosarajevo.ba
Poplave na jugu Srbije: Policija spašavala ljude i imovinu, evakuirane 34 osobe
Blic.rs / Poplave na jugu Srbije

Na dionici Bujanovac jug-Končulj saobraćaj se odvija otežano zbog izlivanja Južne Morave na kolovoz, saopćilo je Javno preduzeće Putevi Srbije. 

Iz Puteva Srbije apeliraju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uvjetima na putu.

Niški Gradski štab za vanredne situacije proglasio je sinoć vanrednu situaciju u ovom gradu zbog elementarnih nepogoda izazvanih nevremenom.

Obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdijevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema, javlja RTS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa specijalističkim timovima za spašavanje i rad na vodi - evakuirali su 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka i to 22 osobe iz Doljevca, dvije iz Leskovca, šest iz Bojnika i četiri iz Bujanovca.

Uslijed obilnih kišnih padavina i izlivanja bujičnih vodotokova, proglašena je vanredna situacija na teritoriji grada Leskovca, na dijelu teritorije općine Bojnik i na celoj teritoriji općina Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije