U Hrvatskoj ženu udario grom, snažno nevrijeme poharalo zemlju: Vjetar nosio krovove

1
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj ženu udario grom, snažno nevrijeme poharalo zemlju: Vjetar nosio krovove
FOTO: Facebook / Nevrijeme u Hrvatskoj

Snažno nevrijeme koje je danas popodne u Hrvatskoj zahvatilo područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije te Grad Zagreb pričinilo je štetu na dosta objekata, a jedna osoba je povrijeđena.

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u romskom naselju Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na porodičnim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova porodičnih kuća.

Zahvaljujući Službi dojave 112, na teren su u vrlo kratkom roku izašle sve dežurne hitne službe, vatrogasci, Elektra, tehničke službe, Civilna zaštita i drugi, kako bi se šteta što brže ublažila.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

"Nova prirodna nepogoda pogodila je područje našeg grada, ovaj puta Palanjek i Hrastelnicu. Prema svjedočanstvima stanovnika Palanjka, pijavica je prošla kroz naselje, a posljedica je desetak uništenih krovova", navodi se na stranici grada Siska. 

Ni u Zagrebu nije bilo bezazleno. Užarili su se telefoni 112 jer su građani dojavili, među ostalim, da je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov.

Nevrijeme u Hrvatskoj
FOTO: Facebook: Nevrijeme u Hrvatskoj

Ravnateljstvo civilne zaštite je saopćilo i da je karlovački Županijski centar 112 imao dojave. U kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma povrijeđena je ženska osoba koja je zbrinuta u Opću bolnicu Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije