U Hrvatskoj traže od Milanovića da objasni adaptaciju rezidencije na Hvaru

6
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj traže od Milanovića da objasni adaptaciju rezidencije na Hvaru
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Ministarstvo odbrane Hrvatske oglasilo se u srijedu navečer saopćenjem u kojem su odgovorili predsjedniku ove zemlje Zoranu Milanoviću na prozivke koje je uputio ministru Mariju Banožiću nekoliko sati ranije.

Milanović je poručio kako Banožić "nastavlja sistemski zlostavljati vrh Hrvatske vojske i sve veći broj hrvatskih vojnika kojima i dalje uskraćuje isplatu pripadajućih materijalnih prava za uredno i zakonito izvršene zadaće". Također, predsjednik je Banožića nazvao "Plenkovićevim dilerom državne imovine".

Iz MORH-a poručuju kako je ministru Banožiću na prvom mjestu dobrobit svakog pripadnika Hrvatske vojske i u postupanju se vodi isključivo zakonom, piše Jutarnji

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Također, javno su pozvali Milanovića da se izjasni "o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegovog prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina hiljada kuna".

Banožić nije želio komentirati izraz kojim se Milanović koristi nazivajući ga dilerom.

"Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem predsjedniku", poručuju iz MORH-a.

Više pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije