U Hrvatskoj se srušila letjelica, stradale dvije osobe

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj se srušila letjelica, stradale dvije osobe

Na sportskom aerodromu Zvekovac u Vrbovečkoj Dubravi sinoć se srušila se ultralaka letjelica, saopštila je hrvatska Državna uprava za zaštitu za spašavanje. Dojavu o padu letjelice u 20:21 sati primio je Županijski centar 112 Zagreb.

Prema prvim informacijama u letjelici su bile dvije osobe, pilot i kopilot, i oboje su smrtno stradali. Inedx.hr neslužbeno saznaje da se radi o 60-godišnjaku i 50-godišnjaku. Poginuli su bili članovi aerokluba Dubrava u čijem je vlasništvu i aerodrom Zvekovac. Letjelica kojom su letjeli bilao je ručne izrade.

U nesreći je povrijeđen muškarac koji je vidio pad aviona te je došao pomoći no u tom trenutku avion je eksplodirao. Pretpostavlja se da su pilot i kopilot preživjeli pad, no da su izgorjeli u vatri izazvanoj eksplozijom. Na mjesto nesreće sinoć su upućene sve žurne službe i inspektor za avionske nesreće.

 

Na mjesto događaja izašla je ekipa za očevide PU zagrebačke koja će obaviti uviđaj, a iz policije poručuju da će više informacija otkriti na redovnoj konferenciji za novinare, u danas u 10 sati.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije