U Hrvatskoj opet ranjen migrant: Prouzrokovao je opaljenje iz oružja!

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj opet ranjen migrant: Prouzrokovao je opaljenje iz oružja!
Arhiv / Ilustracija

U Hrvatskoj je ponovo ranjen migrant. Ovo je drugi slučaj ranjavanja migranta u dvije sedmice, piše Jutarnji list.

Ranio ga je policajac iz vatrenog oružja na području Gorskog kotara gdje se nalazi migrantska i izbjeglička ruta prema Sloveniji.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Primorsko-goranske, ranjavanje se desilo u srijedu, 27. novembra u popodnevnim satima.

"Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda", tvrde iz policije navodeći da je osobi odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta.

Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o lakšoj povredi.

Iz policije su poručili da na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju, kako je istaknuto, nezakonitih migracija, te prevenciji imovinskih delikata, što je u skladu sa zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti.

Ranjeni migrant je bio dio grupe koju je presrela policija koja je naglasila da se utvrđuju okolnosti pod kojima se desilo ranjavanje.

Migrant kojeg je 16. novembra ranio policajac se i dalje oporavlja u riječkoj bolnici. Izvan životne opasnosti je, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije