U Hrvatskoj od hladnoće umrle tri osobe

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj od hladnoće umrle tri osobe


Tri osobe preminule su od posljedica hladnoće na području Osijeka, doznaje se iz osječke hitne pomoći, javlja index.hr.

Ovolika količina snijega u jednom danu u Zagrebu je zadnji put pala 1955. godine. Palo je više od 40 centimetara, a snijeg i dalje pada. Stanje u glavnom hrvatskom gradu je na granici proglašenja elementarne nepogode.

Uposlenici hitne pomoći u snijegom pogođenim gradovima imali su tokom dana pune ruke posla. U Zagrebu 25 posto intervencija otpada na lomove i iščašenja zbog padova na snijegu i ledu.

Snijeg stvara probleme u saobraćaju. Kako piše tportal.hr voze na svim relacijama, ali sa zakašnjenjima od 60 do 200 minuta, a ima problema i sa zamrzavanjem lokomotivama i skretnica. Autobusi, također voze sa zakašnjenjem.

Snijeg bi u nedjelju trebao posustati. Već u jutarnjim satima se očekuje razvedravanje. U prijepodnevnim satima bi snijeg mogao padati u istočnoj Hrvatskoj, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, ali poslijepodne bi trebao posustati, piše index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije