Tuga / U Hrvatskoj dan žalosti u spomen na osmero stradalih u Posušju

05. 01. 2021. u 07:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Danas je dan žalosti u Hrvatskoj, a odluku o tome Vlada ove zemlje je donijela na jučerašnjoj sjednici. Danas će se odati počast studentima, koji su tragično preminuli u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kod Posušja u BiH.

Nakon što je u Hrvatskoj 2. januara obilježen dan žalosti za sedmero preminulih u jakom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, još jedan dan žalosti obilježit će se 5. januara. 

"Četvrta točka otvorenog dijela sjednice Vlade je Odluka o proglašenju dana žalosti. Još jednog, na žalost, u Republici Hrvatskoj, a povodom tragičnog stradanja osmero mladih ljudi u Bosni i Hercegovini koji su izgubili svoj život u novogodišnjoj noći.

Svi ste s time upoznati i mislim da je to jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Republike Hrvatske, ispravna poruka sutra. U vezi ove odluke konzultirao sam se i s predsjednikom Republike i predsjednikom Sabora i obojica podržavaju ovu odluku", rekao je jučer hrvatski premijer Andrej Plenković i dodao kako je riječ o inicijativi ministra vanjskih poslova, Gordana Grlića Radmana.

I jučerašnja sjednica Vlade Hrvatske počela je minutom šutnje za preminule studente.

Podsjetimo, osmero mladih pronađeno je mrtvo u vikendici u Tribistovu kod Posušja, a sumnja se na gušenje plinom iz agregata. Sahranjeni su u protekla dva dana.

Troje su bili studenti Sveučilišta u Splitu: Mirela Rezo studirala je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Splitu, a Marija Pavković i Stipe Romić na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Ostalih petero studiralo je na Sveučilištu u Mostaru: Ivan Miličević bio je student Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Žana Pavković Filozofskog fakulteta, Mia Soldo studentica Pravnog fakulteta, Stipe Pavković student Fakultefakta strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Stjepan Jukić student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA