U Hrvatskoj: Autobus pun djece sletio s ceste, policija na terenu

2
Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj: Autobus pun djece sletio s ceste, policija na terenu
Foto: Hina / Hrvatska Policija / Ilustracija

Autobus pun školske djece izletio je u ponedjeljak, 4. marta oko 13 sati s kolnika u jarak u Siščanima pored Čazme. Desnom se stranom naslonio na javni stup, koji je srećom spriječio da se autobus prevrne na bok.

U autobusu je bilo 20 djece, doznajemo od policije, te na sreću niko nije ozbiljnije ozlijeđen, dok je dvoje djece još uvijek u obradi. Radi se o lakšim ozljedama.

"Došlo je došlo nagibanja vozila i slijetanja u jarak pored ceste", potvrdili su nam iz policije, autobus je na lokalnoj cesti izbjegavao drugo vozilo koje se nije držalo prometne trake, te je sletio u jarak. Srećom, nije došlo do veće tragedije te su djeca sigurno napustila autobus.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"Nije bila velika brzina, a po djecu su ubrzo došli roditelji te nije bilo doktorske intervencije", rekli su u bjelovarsko-bilogorskoj policiji. Djeca, koja su većinom 2010. godište, u pratnji roditelja odvedena su kućama.

Policija na mjestu nesreće obavlja uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više informacija o uzroku nesreće, prenosi Dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije