U Crnoj Gori sljedećih dana preko 40 stepeni

Radiosarajevo.ba
U Crnoj Gori sljedećih dana preko 40 stepeni

Crnu Goru zahvatio je toplotni val, a iz Hidrometeorološkog zavoda je najavljeno kako će narednih dana maksimalne dnevne temperature prelaziti čak 40 stepeni Celzijusa, javlja Tanjug.

U Podgorici je za danas najavljeno 38 stepeni, a sutra se očekuje temperatura od 39 stepeni. Glavni grad Crne Gore je poznat po ekstremno visokim ljetnim tempraturama.

Meteorolozi su najavili kako će Crna Gora narednih dana biti na udaru toplog suptropskog vala, koji će uvjetovati neuobičajeno visoke temperature.

''U većini mjesta, temperature će imati tropski karakter, a u pojedinim dijelovima Crne Gore imat će rekordne vrijednosti'',  priopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi su naveli kako će temperature svakodnevno rasti, a da se tek krajem sredinom sljedeće sedmice očekuje blagi pad maksimalnih temperatura i to na sjeveru Crne Gore.

Ljekari savjetuju veću opreznost tokom vrelih dana - izbjegavanje boravka napolju od 11 do 17 sati, kao i uzimanje dosta tečnosti i lagane hrane.

Najtopliji dan u Crnoj Gori bio je 24. augusta 2007. godine kada je u Podgorici izmereno 44,2 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije