U Crnoj Gori od danas na snazi nove mjere

0
Radiosarajevo.ba
U Crnoj Gori od danas na snazi nove mjere
getbybus.com / Crna Gora

U Crnoj Gori od danas su na snazi nove mjere u borbi protiv koronavirusa koje predviđaju da nacionalna digitalna COVID potvrda bude uslov za ulazak u neke objekte.

Digitalna COVID potvrda uslov je za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u kojima rade više od tri privredna subjekta, te u trgovine neprehrambene robe čija površina prelazi više od 1.000 metara kvadratnih.

Vlasnici, korisnici i upravljači navedenih objekata dužni su da vrše kontrolu i odrede odgovornu osobu za poštovanje ove mjere.

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

"Nove mjere predviđaju da se nacionalna digitalna COVID potvrda izdaje odmah poslije druge doze vakcine i od tog trenutka je validna, pa više ne mora da se čeka 14 dana od kompletne vakcinacije", saopštilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

Od 9. oktobra nacionalna digitalna COVID potvrda bit će neophodna i za ulazak u objekte koji se bave prodajom i prehrambenih proizvoda, a prostiru se na površini većoj od 1.000 metara kvadratnih.

Mjere je usvojila Vlada Crne Gore, a na snazi će biti naredne dvije sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije