U Beogradu fizički napadnut Jovo Kapičić

Radiosarajevo.ba
U Beogradu fizički napadnut Jovo Kapičić

Penzionisani general JNA i narodni heroj Narodnooslobodilačke borbe Jovo Kapičić (92) napadnut je i teže povrijeđen u ponedjeljak u beogradskoj Ulici Stanoja Glavaša, izvještavaju E-novine.

Kapičića je s leđa napao nepoznati čovjek i pobjega nakon što ga je nekoliko puta udario u glavu. Nakon što je nekoliko trenutaka ležao onesviješten na ulici, Kapičića su, oblivenog krvlju, do stana dopratila dva mlađa prolaznika, piše srbijanski Blic.

Kapičićev sin Dragan, bivši košarkaški reprezentativac, potvrdio je da je njegov otac napadnut i da je potražio ljekarsku pomoć zbog povreda glave i oka.

Taj visoko pozicionirani operativac Udbe i koordinator hapšenja četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića prije dvije godine našao se na udaru Slobodana Homena jer je izjavio "da i njegovi drugovi poslije rata nisu imali milosti, jer su čistili smeće".

Srpskim nacionalistima prethodno se zamjerio jer se javno zalagao za nezavisnost Crne Gore. U politički život Srbije vratio se podrškom Čedomiru Jovanoviću i LDP-u.

Kako javlja B92, Kapičić je pušten na kućno liječenje, nakon što je pregledan na ORL odjeljenju i nakon što su mu konstatovane blaže povrede glave, nosa i ortopedske povrede. Prema riječima portparola Kliničkog centra u Beogradu, Draga Jovanovića, Kapičić na svoju inicijativu nije zadržan na liječenju, već je otišao kući.

Kapičić je za RTS izjavio da smatra da su razlozi napada isključivo istorijski i politički budući da, kako kaže, "važi kao Crnogorac, kao organizator Golog otoka i tvorac hapšenja Draže Mihajlovića".

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije