U Albaniji zaplijenjeno 320 kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
U Albaniji zaplijenjeno 320 kilograma marihuane

Albanska policija je na području Gjirokastëra u dva kombija pronašla i zaplijenila ukupno 320 kilograma marihuane, za koju se sumnja da potiče iz sela Lazarat, poznatijeg kao "fabrika marihuane", javlja Srna.

Policija je prvo zaplijenila 260 kilograma marihuane, upakovane u 24 velike vreće. Policija je saopštila da je vozač kombija, nakon što je primijetio policiju, povećao brzinu automobila i pokušao da pobjegne sporednim putem, zbog čega je udario u kapiju jedne kuće, a zatim napustio vozilo i pobjegao.

Nekoliko sati ranije, policija je pronašla 60 kilograma marihuane u drugom kombi vozilu, a droga je bila sakrivena ispod sjedišta.

Uhapšen je dvadesettrogodišnji stanovnika Valone, saopštila je policija.

Policija sumnja da marihuana potiče iz Lazarata i da je bila sakrivena u planinskim predjelima, prije nego što je 15. jula počela akcija preuzimanja kontrole nad selom, u kojem policija nije imala pristup više od dvije decenije.

U jednomjesečnoj akciji u tom selu uništeno je oko 85 tone marihuane i oko 150.000 stabala i sadnica, sjemenskog materijala, raznog oružja, a desetine ljudi uhapšeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije