U akciji 'Šetač' uhapšeno više od 50 ljudi

Radiosarajevo.ba
U akciji 'Šetač' uhapšeno više od 50 ljudi


Od ranog jutra interventni policajci provjeravali su vozače na kontrolnim tačkama Dubac i Sustjepan kod Dubrovnika te izazvali nelagodu svima koji su prolazili tim lokacijama. Kako saznaje Danas.hr, akcija nije ograničena samo na Dubrovnik, nego se provodi u više gradova te u susjednim državama.

Čitava akcija je započela u ranim jutarnjim satima te se navodno radi o završnici velikog kriminalističkog istraživanja koje se provodi već duže vrijeme. U toku su pretresi više kuća u nekoliko gradova diljem Hrvatske.

Danas.hr doznaje iz izvora bliskih vrhu policije da akcija nije ograničena samo na područje Dubrovnika, nego se radi o međunarodnoj akciji naziva 'Šetač' koja se provodi istovremeno u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Osim u Dubrovniku hrvatska policija u suradnji s USKOK-om je akcije provela u Zagrebu, Splitu i još nekim gradovima, a u akciji 'Šetač' ukupno je uhapšeno više od 50 osoba. 

Radi se o akciji usmjerenoj protiv krijumčara i dilera opojnim sredstvima te kriminalnog miljea, a kako javlja Nova TV, u Zagrebu su policajci dilere hvatali i nasred ulice, naočigled prolaznika.

'U toku je međunarodna akcija hapšenja osoba koja se bave nelegalnom trgovinom droge, a koja se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori'', izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radoslav Jovičić za lokalne medije. 

''Ako kriminalci ne poznaju granice, zašto bismo mi?'', komentirao je Jovičić, a srpski mediji pišu da je zaplijenjeno više od 350 kilograma droge, dok Tužiteljstvo BiH otkriva da je istraga koja je prethodila ovoj velikoj akciji trajala oko pola godine.

Osim droge prilikom hapšenja i pretraga kuća i stanova zaplijenjene su veće količine oružja i eksploziva te novca.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije